maanantai 20. toukokuuta 2013

Odota Jumalaa! Hän lähettää Sinulle avun!

Olen runsaan kolmenkymmenen vuoden aikana kerännyt suuren määrän tekstejä, joita olen käyttänyt kirjeissä, puheissa ym. Kaikki keräämäni tekstit ovat tavalla tai toisella auttaneet ja rohkaisseet minua. Mikään teksti ei tietenkään mene ohi tai yli Jumalan omasta sanasta, Raamatusta. Mutta Pyhä Henki on antanut monen Jumalaan uskovan kautta syntyä tekstejä, jotka ovat Jumalan sydämeltä. Jumalan Henki luo uutta tänäkin päivänä.
 
Yksi syvällisimmistä teksteistä, joita olen löytänyt on kirjoitettu jo yli 500 vuotta sitten. Ja vielä tänäänkin tekstin sanoma on ajankohtainen monen elämässä.
 
"Saadakseen aikaan ihmisen oikean itsetuntemuksen suhteessa Jumalan lakiin ja alkaessaan pelastaa ihmistä, Jumala  saattaa hänet helvettiin. Alkaessaan tehdä ihmistä pyhäksi, hän antaa ihmisen tulla ei vain omissa ja toisten silmissä syntiseksi, vaan todellisesti syntiseksi. Joskus Jumalan täytyy turvautua ulkonaiseen hätään saadakseen vastahakoisen mielemme taipumaan.. Ja ellei Pyhä Henki saa käyttää hyväkseen hätää, ei tämä tapahdu koskaan.."
 
"Herra kuolettaa ja tekee eläväksi, johdattaa helvettiin ja palauttaa takaisin.." Tämä ymmärretään siten, että Herra nöyryyttää ja pelästyttää meidät lain avulla katsoessamme syntiämme, niin että me näytämme sekä ihmisten edessä että omissa silmissämme olevamme ei-mitään, hulluja, pahoja ja että emme ainoastaan näytä, vaan olemme selllaisia.."
 
Tuo edellä kirjoitettu teksti on todennäköisesti Martti Lutherin kirjoittama. Hän koki elämässään tuon tekstin todeksi. Jumalan sanan kautta ymmärrämme, että meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta pelastua kuin Jumalan armo. Emme pysty täyttämään lain vaatimuksia.
 
Urho Muroma on kirjoittanut: ”Oletko havainnut, että Hän monta kertaa menettelee sinun kanssasi aivan päinvastoin kuin odotit? Oletko kokenut, että Hän vastaa rukouksiisikin juuri niin kuin et olisi milloinkaan toivonut? Herra ”lähettää” sinulle sairauden kaikkein sopimattomimpana aikana. Hän särkee suunnitelmasi silloinkin, kun luulit toimivasi Hänen tahtonsa mukaan. Hän antaa sinun epäonnistua, vaikka luulit nimenomaan palvelevasi Häntä Hänen tahtonsa mukaisesti. Hän antaa sinun joutua valheellisten parjausten kohteeksi, mikä sinun mielestäsi yhä enemmän vaikeuttaa sitä työtä, jota tahtoisit tehdä Hänen nimensä kunniaksi.. Ja paljon muuta.
 
Mutta ehkä asioiden täytyy mennä näin? Ehkä Herran tiehen kuuluu sekin, että sinun täytyy tulla aivan epätoivoiseksi omasta kristillisyydestäsi ja omasta elämästäsi. Herra tahtoo näyttää, ettei sinulla ole mitään kerskaamista. Sinun täytyy tulla köyhäksi ja voimattomaksi, jotta oppisit ymmärtämään, että koko elämäsi on pelkkää armoa ja että kun kerran kuolet, sinä kuolet armon varassa. Kaikki on Herralta..”

Tänään Herra lähettää Sinulle henkilökohtaisen viestin psalmin 42:2 kautta: "Miksi murehdit, minun sieluni ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä minun kasvojeni apua, minun Jumalaani.” Olipa tilanteesi minkälainen hyvänsä, Herra on Sinun kanssasi. Hän on läsnä siitäkin huolimatta, minkälaiset tunteesi ovat. Odota vain Herraa. Hän tulee auttamaan Sinua.
 
Jumala on ihan lähelläsi juuri tällä hetkellä. Pyhä Henki avaa sinun ymmärrystäsi, jotta tiedät, että Jumala pitää sinusta huolen. Oman syntisyyden ja riittämättömyyden näkeminen ja kokeminen on tervettä, koska se on totuus. Ilman Jumalan armoa, ilman Vapahtajaa me emme ole mitään. Mutta Hänen kanssaan meillä on kaikki. Hän pitää huolen loppuelämästämme. Ja myös siitä, kun täältä ajasta kerran lähdemme, että Hän ottaa meidät tykönsä.
 
Moni on sanonut Jumalalle, että hän saa tehdä elämässämme, mitä hän haluaa. Mutta sitten kun hän aloittaa työnsä, me säikähdämme ja huudamme Jumalalle, ettemme ihan tätä kuitenkaan tarkoittaneet. Eräs Jumalan ihminen on kirjoittanut kokemuksistaan näin: "Jumala on kyllä tottunut toimimaan ja työskentelemään mahdottomien kanssa. Oikeastaan "mahdottomat" ovat Jumalalle parasta ainesta!"
 
Mikä tilanteesi onkin tällä hetkellä, rukoilen Sinun puolestasi. Jumala tietää, miten hän Sinua auttaa ja rukouksiin vastaa. Olet Hänelle äärettömän rakas. Hän ei jätä kesken sitä hyvää työtä, jonka hän on Sinussa aloittanut.
 

Tosi kiva nähdä taas!!!

Tervehdys! On kulunut lähes vuosi edellisestä kirjoituksestani tänne kotisivuille. Vaikka olen ollut eläkkeellä jo useamman vuoden, tämä vuo...