tiistai 14. toukokuuta 2013

"Päivääkään en vaihtaisi pois.." sanotaan. - Mutta minä voisin kyllä muutaman päivän vaihtaa..

Tuo otsikossa oleva ajatelma tuli mieleen muutama päivä sitten, kun kuuntelin Radio Deistä erään entisen alkoholistimiehen haastattelua. Haastattelija kysyi mieheltä, haluaisiko hän vaihtaa menneitä päiviä. Mies vastasi heti, ettei hän haluaisi  yhtäkään päivää vaihtaa.

Sanoin vaimolle, että minä haluaisin vaihtaa aika monta päivää menneestä. Haluaisin jättää monta virhettä tekemättä. Vaimokin oli samaa mieltä omasta elämästään.

Olen lukuisat kerrat muistanut jo kauan sitten lukemaani kiinalaista sananlaskua. Se menee jotenkin näin: "Elämä on jännä juttu. Kun vanhana alkaa jotakin tajuamaan siitä, tuosta opitusta ei ole enää hyötyä, koska kuolee kuitenkin kohta.."

Valitettavasti tekoja ei saa tekemättömiksi. Ainoa lohtu on se, että Jumalan edessä saan tehdä parannusta menneestä elämästäni ja Jumala armossaan pyyhkii nuo menneet virheet ja synnit pois. Ja kuten Jumala sanassaan sanoo, Hän ei enää sen jälkeen meidän syntejämme muista. Niitä ei Hänen silmissään ja muistissaan ole. Mutta vielä on kaksi, jotka virheeni muistavat. Minä ja sielunvihollinen. Viimeksi mainittu osaa heikkoina hetkinämme muistuttaa meitä noista synneistä.

Ainoa lohtumme noissa hetkissä löytyy Jumalan Sanasta. Saamme lohduttautua Jumalan käsittämättömän rakkauden edessä. Juuri sen tähden Jeesus tuli, että Hän tekee tyhjäksi vihollisen aikeet tuhota meidät.

Jos/kun olemme väsyneitä, masentunteita, sairaita, menneet virheet nousevat silmiemme eteen. Joskus niin rankasti, että alamme vaipua epätoivoon. Se on sielunvihollisen tarkoituskin. Ajaa meidät epätoivoon ja pois Jumalan läheltä. Jumalan Pyhä Henki kutsuu meitä tässäkin hetkessä armollisen Jumalamme lähelle. Johanneksen kirjeessä on upea lupaus: "Jos me tunnustamme syntimme, on Hän uskollinen ja vanhurskas, niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.." - Jos olet virheesi, syntisi Jumalan eteen tuonut, minä voin julistaa Sinulle juuri nyt, että Jeesuksen Kristuksen tähden Sinä saat uskoa kaikki Sinun syntisi anteeksi.

Henrik Nouwen on yksi lempikirjailijani. Hän on kirjoittanut seuraavat sydämen tunnot, jotka sopivat meillekin tänään. "Meidän on tärkeää pitää kiinni siitä totuudesta, että Jumala ei ikinä lakkaa rakastamasta  meitä, ei silloinkaan, kun olemme teoillamme saaneet hänet murheelliseksi. Tämä totuus on auttava meitä palaamaan Jumalan aina läsnä olevaan rakkauteen. Muut voivat hylätä minut, mutta minun Isäni ei minua hylkää."

Kuten vanhassa virressä ovat sanat: ".. muut kaikki hylkää, vaan Sinä et.." Meidän tulevaisuutemme ei ole ihmisten käsissä tai siinä, mitä he meistä ajattelevat. Tärkeintä on, että meidän elämämme on meidän Herramme ja Vapahtajamme käsissä. Ja mitä Hän ajattelee meistä. Raamatussa meille annetaan rohkaisu Jumalan ajatuksesta meihin: "Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.."

Heinrich Waggeri on kirjoittanut rohkaisun tätä päivää varten: ".. Älä  ajattele liian vähän itsestäsi. Ethän sinä voi vielä tietää, mitä Jumala on sinusta tekevä, mutta sinä saat katsoa häneen päin kärsivällisenä.. Ja kun me kerran kohtaamme Jumalan rakkauden, emme enää edes muista ahdistavia kysymyksiämme, koska kaikki on kirkasta."

Jumala rakastaa Sinua enemmän kuin kukaan muu. Ja vaikka toiset eivät rakastaisi, Hän ei lakkaa rakastamasta. Se on tämän päivän huikein sanoma. Jumala voi antaa meille vaikka ihan uuden alun. Armosta. Lahjaksi. Sydän kiittää Jumalaa.

Tosi kiva nähdä taas!!!

Tervehdys! On kulunut lähes vuosi edellisestä kirjoituksestani tänne kotisivuille. Vaikka olen ollut eläkkeellä jo useamman vuoden, tämä vuo...