keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

"Palatkaa minun luokseni, niin minä palaan teidän luoksenne, sanoo Herra Sebaot.." (lupaus Sakarjan kirjasta)

Takana on kaksi rankkaa kipupäivää. On vaikea hyväksyä sitä, että kipu selässä käy välillä lähes sietämättömäksi. Ainoa mahdollisuus on ottaa lisää lääkettä ja etsiä sängyllä asento, jossa pystyy olemaan. Ja toivoa, että nukahtaisi, jolloin selkä rentoutuisi ja kipu hellittäisi.
 
Tämä aamu oli helpompi. Päätin "viedä" selän pienelle lenkille. Mukaan otan kameran. Sireenit kukkivat kotipihalla. Tuoksu on huikea. Aurinko paistaa. 

Lähes joka päivä kulkemani reitin varrella asustaa kuovi, joka nousee pesältään joka kerran kun menen ohitse. Kuovi tekee muutaman näyttävän kaarroksen lähelläni. Välillä lentoon liittyy muutama laulun säe.
Kun kotona katselen kuovin kuvaa, tulee jälleen mieleen Jeesuksen sanat: "Katsokaa taivaan lintuja, eivät ne työtä tee eivätkä kehrää ja kuitenkin teidän Taivaallinen Isänne pitää niistä huolen.."

Voi olla työssä tai työtön, sairaslomalla tai eläkkeellä ja silti Taivaallinen Isä on luvannut pitää huolen meistäkin.. Jumala puhuu, jos osaan kuunnella.

 

Kun lähestyn kotia, kävelen pellon reunaa. Näen jo kaukaa rusakon pellon laidalla aurinkoa ottamassa ja lepäämässä. Odotan joka hetki, milloin se lähtee liikkeelle, mutta se ei anna minun häiritä itseään ja menen ohi.
Kun tulen kotiin, vaimo on lähettänyt sähköpostiini Positiivareiden tämän päivän viestin. Viestistä löytyy huikea teksti, jonka kirjoittajaa ei ole mainittu. Tässä tuo teksti:
 
AINA ON TÄNÄÄN
Jokaisessa viikossa on kaksi päivää, joista emme
koskaan saisi olla huolissamme. Kaksi päivää,
joita ei saa rasittaa peloilla eikä epäilyksillä.
 
Toinen päivistä on eilinen erehdyksineen ja
huolineen; virheineen ja vikoineen; suruineen ja tuskineen.
Eilispäivä on ikuisiksi ajoiksi vetäytynyt pois vaikutuspiiristämme. Kaikki
maailman mammonat ovat riittämättömiä tuomaan takaisin eilistä. Emme voi peruuttaa
yhtään tekoa, jonka olemme tehneet; emme voi pyyhkiä pois yhtään sanottua sanaa.
Eilispäivä on vain yksinkertaisesti ollut ja mennyt.
 
Toinen päivistä taas on huominen. Se on yhtä kaukana kuin eilinen - saavuttamattomissa.
Huomisen aurinko nousee joko loistavana tai pilvillä verhoiltuna. Mutta se nousee!
Meillä ei ole mitään osuutta huomispäivään ennen kuin aurinko nousee,
sillä huomista ei vielä  ole.
 
Näin meille jää vain yksi päivä. Tänään! Elä siis ja nauti tästä hetkestä.
Nyt on tänään. Tee sille jotain ennen kuin siitä tulee eilinen.
 
Teksti on huikea. Tänään olemme tässä emmekä kauemmaksi näe. 
Martti Luther kirjoitti kauan sitten taivaallisen ajatuksen: "En tunne tietä, jota hän minua kuljettaa, mutta tunnen oppaani hyvin."
 
Juuri tänään saamme jättää elämämme Jeesuksen johdatukseen. Hän tietää tien perille asti. Jos emme jaksa itse kulkea, Hän kantaa meidät perille. Voimme rukoilla kirkkorukouksen sanoin:

"Herra Jumala, taivaallinen Isä. Sinä tahdot,että kaikki ihmiset pelastuisivat.Herätä meidät välinpitämättömyydenja suruttomuuden unesta.Tule hallitsemaan elämäämme,ettemme ajallisten lahjojen vuoksikadottaisi ikuisia.Anna armo, että epäröimättä noudatamme kutsuasi, jonka sanassasi saamme.Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen,meidän Herramme tähden. Aamen."
 

Jätä itsesi kokonaan Vapahtajamme turviin. Hän pitää Sinusta huolen. Antaa voimia kestää sen, minkä Hän on Sinulle sallinut. Muistan Sinua.
 Tosi kiva nähdä taas!!!

Tervehdys! On kulunut lähes vuosi edellisestä kirjoituksestani tänne kotisivuille. Vaikka olen ollut eläkkeellä jo useamman vuoden, tämä vuo...