perjantai 5. lokakuuta 2012

Tammelan huikean kaunis luonto

Kun vielä asuin Heinolassa, näytin työkavereilleni muutamia kuvia Tammelasta, esim. Torronsuolta. Kysyin heiltä, mistä kuvat on otettu? Suuri osa heistä arveli kuvien olevan Lapista. Ylläoleva kuva esimerkiksi voisi hyvin olla Lapista. Mutta kuva on Tammelasta, Torronsuon kansallispuistosta.

Kuten aiemmin tässä blogissa olen kertonut, käyn parhaillaan Wahren-opistolla opaskurssia. Viime kokoontumisessa meillä oli vieraana kaksi Lounais-Hämeen luonnon todellista asiantuntijaa, Marko Akkanen ja Antero Suoranta. He kertoivat meille alueen huikean kauniista luontokohteista. Tammelan kunnan alueella on useita kansallispuistoja, Hämeen luontokeskus, Korteniemen perinnetila, Saaren Kansanpuisto.

Kun kiinnostuin Portaan kylän historiasta, syntyi samalla innostus välittää kylän historiaa muillekin. Samoin esitellä kylän upeita kohteita opastetuilla kierroksilla.

Samalla tavalla olen kiinnostunut välittämään tietoja Tammelan luontokohteista niille, joille kunnan nähtävyydet ovat vieraita. Sirpa Rauhala on yksi Tammelassa vaikuttavista luonto-oppaista. Hän kertoi järjestäneensä Lapin ystäville kahden päivän ohjelman ja majoituksen Tammelan luonnossa. Mukana olleet olivat olleet aivan ihmeissään siitä, miten 100 kilometrin päässä Helsingistä voi olla niin huikeita maisemia.

Torronsuolla kuvatut pitkospuut ovat kuin haaste Tammelan kunnan matkailulle. Pitkospuut kutsuvat kulkemaan. Matkailu saattaa tulevaisuudessa olla Tammelan kunnalle yksi suuri haaste ja mahdollisuus. Joskus rikkaudet voivat olla meitä "liian lähellä", niin ettemme näe niitä. Amerikan kultaryntäyksen aikana löydettiin yksi kullankaivaja valtaukseltaan kuolleena. Hänen vierestään löytyi maahan isketty lapio ja siihen kiinnitetty lappu, jossa luki: "Minä luovutan." - Kuoleman jälkeen miehen löytöpaikasta muutama metri löytyi yksi Amerikan historian suurimmista kultaesiintymistä.

Tammelan luonto on aarre, jota ei voi hinnoitella. Me voimme kuitenkin esitellä näitä aarteita muillekin. Ja itsekin samalla nauttia tästä kaikesta kauniista.

Tosi kiva nähdä taas!!!

Tervehdys! On kulunut lähes vuosi edellisestä kirjoituksestani tänne kotisivuille. Vaikka olen ollut eläkkeellä jo useamman vuoden, tämä vuo...